Sarmalute Dietetice Cu Carne De Pui
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 kg carne tocata de pui (poate fi si din amestec nu doar din piept)
1 cescuta de orez
2 cepe rosii
2 cepe albe
1 morcov mic
1 albitura mica
2 legaturi de marar
1/2 legatura patrunjel
pentru foi putem folosi varza murata, vita de vie sau varza dulce oparita cu bors
pasta de tomate
foi de dafin
marar uscat
cimbru
1 ardei capia rosu (facultativ)
1 cescuta de apa iarta
Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem 3-4 linguri de tomate si verdeata tocata. Punem si apa, amestecam bine, gustam si potrivim de sare. Daca varza e prea sarata se tine in apa la desarat. Taiem nervura frunzelor si impaturim sarmalele. Asezam intr-o oala mare un rand de varza tocata marunt, piper boabe, foi de dafin, crengute de marar uscat, verdeata apoi un rand de sarmale, iarasi varza si condimente dupa care invelim sarmalele cu 2-3 foi mari de varza ca sa nu se arda deasupra. Facem un sos : macinam sau tocam fin putin morcov, ceapa si ardei, le calim, adaugam boia, roasii, verdeata si stingem cu apa fiarta. Punem sosul in oala si mai adaugam apa fiarta cat sa acopere sarmalele. Dam la cuptor pana se rumenesc frumoas deasupra. Le putem face si in foi de vita si le servim cu smantana. Puteti pune ardei si la compozitia de carne, eu am pus doar la sos. Deasemenea mai fac umplutura si cu ciuperci, dupa ce le toc marunt, le calesc pana scade apa si apoi le adaug la carne. Daca doriti sa fie putin mai grase puteti pune niste affumatura printre sarmale.