Sarmalute De Post (cu Ciuperci)
articol scris de nelusuru blog cumimiinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Noua ne plac foarte mult sarmalutele de post cu ciuperci,fie ele cu frunza de varza sau foi de vita.
De data asta am facut in foi de vita.
Am folosit cam asa:
-1 kg ciuperci
-2 cani(nu mari,de ceai)orez
-3 cepe mari
-2 morcovi
-o legatura marar
-o legatura patrunjel
-pasta de rosii(passata facuta in casa am folosit eu)
-ulei
-sare si piper
-putin cimbru
-foi de vita
Foile se pun la desarat daca sunt de la saramura.
Ciupercile se curata,se spala si se taie marunt;la fel si ceapa,morcovul se da pe razatoare.
Se pune ceapa,morcovul la calit in ulei,cand ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile.Cand a scazut toata apa din ciuperci se adauga orezul spalat,verdeata tocata ,se condimenteaza,se pun doua linguri de pasta de rosii.
Se lasa umplutura la racit,dupa care se formeaza sarmalutele.
Se pun in vasul in care vor fierbe,in randuri,se acopera cu foi de vita,se toarna putin ulei,passata si se acopera cu apa.Se fierb la foc mic,la cuptor.