Sarmalute Cu Ciuperci Si Orez
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot este post (pe care din pacate nu l-am tinut.. sper sa reusesc in saptamana mare) am zis sa fac ceva absolut delicios.. sarmalute cu ciuperci! Fie vorba intre noi, cu mare drag le-as alege pe acestea in defavoarea celor cu carne!
Ingrediente:
foi de varza acra
500 g ciuperci
½ cana orez
2 cepe mici
cimbru
fulgi de ardei iute
sare
Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si orezul, care a absorbit restul de zeama ramasa de la ciuperci, deci sa mai fi stat vre-o 10 minute pe foc.
Spre final am condimentat cu sare, cimbru si fulgi de ardei iute, am oprit focul si am lasat sa se raceasca.
Am format sarmalutele, pe care le-am pus intr-un vas de lut impreuna cu varza tocata si suc de rosii.
Am dat la cuptor pentru cca 1 ora jumatate, sau pana sarmalutele au fost gata.
Pofta buna va doresc!