Sarmalute Cu Ciuperci In Foi De Varza
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este Postul Pastelui... Din pacate eu nu il pot tine, sunt mult prea pofticioasa.. dar incerc sa ma abtin intotdeauna in ultima saptamana. Si vorba colegei mele Liviana: "il pacalesc eu pe Dumnezeu cu un castron de ciorba de cartofi?"!
Sunt o credincioasa atat cat pot, unii spun ca poate prea mult, alti... Incerc sa ajung macar saptamanal la biserica si-mi port credinta-n suflet, multumindu-I in fiecare seara lui Dumnezeu ptr tot ceea ce mi-a dat!
Si revenind la Post, va recomand niste sarmalute tare bune, care mie-mi plac foarte tare in orice perioada a anului:
Ingrediente:
3
borcane de ciuperci (sau 1 kg ciupercute crude, din pacate eu nu am gasit..)
1
ceapa potrivita
150
g orez
cimbru
piper
alb
suc
de rosii
delikat
sare
piper
macinat
piper
boabe
varza
murata
tije
de marar
bucati
de sunca
Ceapa
tocata am calit-o in ulei, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat ciupercile
(spalate, scurse si tocate marunt), orezul, cimbru, piperul macinat si 200 ml
apa, si am lasat sa fiarba pana se umpla orezul. Am pus o lingura de delikat si
suc de rosii si am mai lasat 5-10 minute.
Am lasat amestecul sa se raceasca,
apoi am format sarmalutele.
Intr-un
vas de lut (pe care in prealabil, l-am tinut umplut cu apa cca 30 minute), am
pus ulei si tijele de marar, iar deasupra sarmalutele formate si bucatile de
sunca.
Am
turnat suc de rosii si putina apa, am adaugat si boabe de piper, si am dat la
cuptor ptr o ora.
Am
servit cu mamaliga calda.
Pofta buna!