Sarmalele De Anul Asta
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu o sa ma apuc acum sa va dau reteta de sarmale, mai ales ca aud mereu: ale mele sunt cele mai bune, barbata-miu nu mananca decat facute de mine, nu se fac asa, ai mei au spus ca ale mele sunt de vis. Indiferent care, cum le face, tot sarmale sunt, in general sunt bune, de fapt rar am mancat sarmale nasoale, poate o data sau de doua ori.
Ale mele de anul asta …
Stiti ca eu de fel le faceam ca o falanga de mici, falanga de deget mic. Varza roz chilotziu de anul asta mi-a facut figuri, tare, fibroasa, musculoasa, ce sa mai, imposibil de facut sarmalute cu asta:
Asa ca am facut sarmaloaie.
Inainte sa va spun cam ce le-am facut de data asta de au iesit normale, sa ma laud cu doua chestii: am rosii bio in decembrie! Nu intelegeam de ce ma intreaba toti cu cat dau kila de rosii, ca am mutat jardiniera pe scara la etaj, am trecut azi in vizita pe la ele si …
Si a doua chestie, am si eu cal mai.
Bine, am tot felul de cai, caluti si calusei, dar la asta tin cel mai mult, e cel mai muncit si il am din copilarie, de cand scosese Kreator al doilea album.
Acum despre sarmale, ce au avut altfel, poate nu altfel ca ale dvs care sigur unt cele mai bune din univers, apai varza ai anenorocita. In umplutura, pentru ca nu prea am avut mari condimente, am pus odata cu ceapa la tocat (la robot, de lene) si morcov si ardei gras. In rest, banal, sare, mult piper, boia iute, fulgi de ardei iute, ura si la gara.
Ba nu, ca era sa uit, la fiert le-am pus si putin bulion si un roze sec. De unde? Pai am primit un bidon de must pe care nu l-am baut, stors in cramele salajeanice (adica de vecinul la beci). Si ultima oara cand ma uitai la el era limpede, drojdii pe fund, zic, ia sa il gust, ce bors o fi, sa arunc. Culmea, e vin si imi si place. Asa usor se face vinul? Sa vedem cat il las la baricat :))))) Sincer, cred ca a fost un accident, dar nu e rau, l-am strecurat si chiar imi place, sper sa reziste cateva luni pana cand o sa am voie din nou sa beau.
Am pus ca de obicei strat baban de varza dulce, au iesit 25 de sarmaloaie si 39 de sarmale, sarmalute, canci.
Mai trag numai un lucskos si cu asta chiar basta si cu craciunul asta.
rororo