Sarmale
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Parca il aud pe Nea Marin: Sarmale. Sarmale … Sarmale? Sarmale!
Nimic deosebit numai sa va spun cum le-am dres si da, sarmale, in numar de 15.
Umplutura banala la care m-am cam oprit in ultima vreme, carne de porc si putina vita, amestec de ceapa cu grasime (jumari, slanina afumata, depinde), boia, sare si mult piper. Framantate bine, daca nu se dezlipesc de pe maini mai pun ulei (am mai zis pontul). Ies fantastic de fragede.
Aveam de la craciun o punguta ramasa si am primit o varza super misto, dintr-o foaie imi ies patru sarmale perfect egale cam de marimea unei brichete (din aia de un leu, pentru carcotasi).
Deci am montat in cratita batraneasca asa: varza noua (usor calita) cu tot ce mi-a ramas de la sarmale, capetele de la varza acra, apoi respectivele din titlu, doi carnati albi (nu mi-a besit mintea ca explodeaza precum crenvustii, nu conteaza), foaie de dafin, piper si costita afumata.
Am dat la cuptor si cam dupa 3 ore am pus amestec de bulion cu vin alb si am mai lasat o ora.
Idem ca in ultimele saptamani, afara e bezna, aia e, astea is poznele (s-a ars si becul din bucatarie si e atat de special ca nu gasesc altul).
Ideea e ca desi au explodat albinosii de weisswursti si pozele nu sunt cine stie ce, sarmalele mele incep sa se apropie de ideea de: nu mai ai inca vreo zece? Au iesit cam iuti ca am pus paprika iute, dar nu e bai mare.
Daca nu ati inteles reteta mi se cam falfaie, eu lucrez la ceva baban: sarmaua perfecta :D
rororo