Sarmale
Sursa Sarmale
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
1 kg carne de porc sau amestec
2 verze murate
1 kg carne de porc sau amestec
2 verze murate
o cana de orez
4-5 linguri de pasta de tomate
2 cepe mari
sare,piper
4-5 linguri de pasta de tomate
2 cepe mari
sare,piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Ceapa tocat marunt o calim in putin ulei,adaugam orezul si mai lasam putin.Pasta o amestecam cu o cana de apa si o adaugam peste orez si ceapa.Carnea se pune peste amestecul din tigaie,se potriveste de sare si piper.
Alegem foile pentru sarmale si tocam putina varza pentru a pune pe fundul ciaunului;
dupa ce punem varza si putina pasta deasupra incepem sa impachetam sarmalele si le asezam una langa alta
Cand am terminat de pus sarmalele punem 2-3 foi de dafin si pasta si continuam cu alt rand,ultimul strat va fi de varza si pasta de tomate.
Se pune apa cat sa acopere sarmalele si lasati sa fiarba(verificati din cand in cand daca sunt fierte si mai puneti apa).Se servesc simple sau cu smantana.