contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Manastiresti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






                                    Foarte bune, servim calde sau reci cu ardei iute
4 cartofi, 1 morcov mare, 2 cepe mari (una rosie, una alba), 1 cescuta de orez, bulion, marar si patrunjel proaspete, frunze de telina, foi de vita sau varza murata, condimente: boia, foi de dafin, cimbru, marar uscat, piper,
Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta. Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare si punem verdeata tocata. Formam sarmalele cu aceasta umplutura si le pregatim pentru cuptor. Intr-o oala de pamant punem varza murata tocata pe fund, sarmale si mirodenii printre ele : marar si cimbru uscat, boabe de piper, foi de dafin. Deasupra mai punem varza tocata si facem un sos din apa fiarta cu bulion, putina zeama de varza, 1 lgt boia si verdeata. Punem sosul peste sarmale si completam cu apa fiarta cat sa le acopere putin. Punem sare doar daca este cazul, zeama de varza si bulionul sunt deja sarate. Dam la cuptor 1- 2 ore. Sunt bune atat calde cat si reci