Sarmale In Frunze De Stevie
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Sarmalutele in frunze de stevie se potrivesc acestei primaveri. Ar fi pacat sa nu ne rasfatam cu explozia de verdeturi sanatoase din piata sau gradina. Daca in aceasta perioada nu avem frunze de vita de vie, stevia o inlocuieste cu succes, iar sarmalutele sunt parca mai delicioase.
INGREDIENTE:
500 de grame de carne tocata (porc si vita)
1 kg frunze de stevie
2 linguri de orez (rase)
2 cepe
1 lingura faina
100 ml vin alb sec
1 telina mica
4 linguri de ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
1 varf cimbru
1/2 litru suc de rosii
200 ml supa de legume
PREPARARE:
Spalam stevia bine in mai multe ape, o curatam de cotoare si o oparim in apa cu sare, apoi o lasam sa se raceasca. Calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul. Condimentam cu sare si piper, punem cimbru, adaugam o lingura de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta paste de carne rulam sarmalele – ca si pe cele de varza sau din vita de vie, apoi le vom aseza intr-o oala, peste cateva frunze de stevie pastrate special sa acoperim fundul vasului. Le acoperim cu apa si le punem la fiert pentru 25 de minute.
Cat timp acestea se fierb pregatim un sos: calim a doua ceapa in ulei de masline, adaugam telina rasa si faina diluata cu putina apa, apoi sosul de rosii si vinul. Lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi dam deoparte. Scurgem apa in care au fiert sarmalutele si punem peste ele sosul de rosii si supa de legume. Le dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
Le servim fierbinti cu smantana sau iaurt. Puteti face sarmale in frunze de spanac si vor fi la fel de bune.
Pofta buna!