Sarmale In Foi De Varza Dulce
articol scris de mihaela miron blog deliciiledinbucatariamironilor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata cum le-am gatit....3 verze potrivite,2 pahare orez,2 morcovi rasi,1 kg.carne tocata de porc,verdeturi,sare,piper dupa gust;2 cepe,eu am pus una rosie si una alba si 2 oua ,veti vedea de ce:)....
Ceapa se toaca...
Morcovul ras...
Varzaam gasit de doua feluri,creata si ceva asemanator celei de Covasna;deci se opareste in felul urmator....se pune apa la fiert,3-4 litri,se adauga sare si putin otet...cand fierbe in clocot se adauga foi de varza creata si varza de Covasna,scobita de cotor,prin acest procedeu varza se opareste in profunzime(asa cum si la murat se mureaza mai bine si nu se impute,cica de asta varza se impute de la cotor)....se lasa cam 10-15 minute pana ce varza se inmoaie putin fara sa se rupa frunza
Condimente savuroase,cimbru,patrunjel,amestec de verdeturi si orez...orez cu bob lung,da un aspect frumos compozitiei
Pasta de rosii...bulion...sau suc de rosii se poate utiliza...eu am pus pasta de rosii poloneza
Ceapa se caleste,mai degraba se innabuse
Se da cratita deoparte si se adauga morcovul...
apoi carnea,orezul
verdeturile,sarea,piperul
ouale se sparg si ele peste compozitie,ouale ajuta la inghegarea compozitiei de sarma,sarmaua la fiert nu se mai desface,ramane frumoasa asa ca la formare
Asta e frumoasa compozitie:)
Sarmalutele impachetate(se ia o frunza in palam asi se adauga 1 lingura umplutura se infasoara si se baga marginile in interior,tehnica e "furata"de la mamica mea:D
Pe "fundul "oalei se pune varza taiata fideluta,apoi samalutele
Peste ele inca un strat de varza taiata
Apoi sosul din bulioncu putina apa...acest sos patrunde in sarmale si da savoare,le si acreste putin
Se presara foi de dafin
Se acopera cu o farfurie si se adauga apa pana la baza oalei,apoi se pune capacul si oala se pune pe foc...de acum rabdare cam 1 ora jumate:D
Sarmalutele sunt mult mai bune cu mamaligutza:D
am mai adaugat si putina smantana si am servit:)
A fost un deliciu!!!:D