Sarmale In Foi De Stevie
articol scris de truedelights blog
Ingrediente:
- 200 g granule de soia
- 2 cepe potrivite
- un morcov mai mare
- o ceasca orez
- marar
- patrunjel
- condimente
- un ou
- bulion
- 2 cani cu bors
- frunze de stevie- in jur de 40
Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc
in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.
Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de
pe pachet.
Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa
clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.
Se lasa sa se scurga.
Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,
orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,
sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).
Se amesteca bine.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si
se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,
cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,
mai…dupa cum ne-a fost frunza
Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.
Se servesc cu smantana din belsug!
Îndosariat la:Sarmale in foi de stevie Tagged: Sarmale in foi de stevie