contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Din Carne De Vita

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
500 gr carne tocata de vita;
1 cana orez;
4 cepe mari;
2 verze murate;
1 cana pasta de tomate;
50 ml ulei;
1 lingura vegeta;
sare, piper;
marar;cimbru;
1 ou (optional).

Preparare:

Se spala varza de urmele de saramura si se pregatesc foile pentru sarmale. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins, fara a o arde. Trebuie sa sticleasca putin.

Adaugam 2 cani de apa calda si stingem amestecul. Lasam sa clocoteasca si apoi se adauga orezul spalat.
Cand orezul este aproape fiert adaugam carnea tocata si scursa bine de orice urma de sange.
Adaugam sarea si condimentele, cimbrul si mararul tocat.

De regula cumpar carnea din comert , insa de data aceasta am primit mai multe bucati de carne. Am folosit la sarmale carne care provenea din muschiul de vita, insa am tocat si carnea de pe coaste. Este putin mai grasa si ofera un gust mai bun sarmalelor.
Compozitia se caleste pana scade lichidul apoi adaugam 2 linguri de bulion si omogenizam. Optional se pot adauga 1-2 oua batute bine, pentru a lega compozitia. Eu folosesc seminte  macinate de in. O lingura de seminte macinate este echivalentul unui ou.
Amestecul este gata pentru  a impaturi sarmalele cand are consistenta din urmatoarea fotografie:

Din amestecul astefel obtinut, impaturim sarmalutele de vita. Pe fundul unui vas asezam un strat subtire de foi de varza tocate marunt, pentru a nu se lipi ultimul strat de sarmale de  fundul vasului. Asezam sarmalele in straturi.

Dupa fiecare strat  intindem putina pasta de tomate peste sarmale si presaram cimbru si marar .

Cand vasul este umplut turnam o 2 cani de apa sau zeama de varza peste sarmale. Scuturam putin vasul pentru a permite lichidului sa intre printre sarmale. Eu am folosit un vas de lut pentru fierberea sarmalelor, daca folositi insa un vas de fonta si veti fierbe sarmalele pe aragaz veti avea  nevoie de mai mult lichid.
Sarmalele se acopera cu un capac si se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata cand foaia de varza este fiarta. Ale mele au fost gata in 2 ore. Sunt excelente su mamaliguta si smantana!