Sarmale De Post
Sursa Sarmale de post
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- un pachet de amestec de soia pentru sarmale de post (Kaufland, 3-4 RON, 250 gr)
- 4 cepe medii
- 200 gr ciuperci
- 400 ml suc de rosii
- 100 gr patrunjel si marar
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 verze mici murate si frunze de vita daca va plac
- sare si mult cimbru
1. compozitia amestecului de soia se amesteca cu 300 ml apa calduta (se puteau face sarmalele numai cu aceasta compozitie insa am preferat sa mai adaug ingriediente pentru un gust mai patrunzator)
2. intr-o tigaie de calese ceapa impreuna cu ciupercile, 300 ml sos de rosii si patrunjelul (5 minute)
3. ceapa calita se adauga peste compozitia de soia, se amesteca si se sareaza dupa gust
4. se formeaza sarmalele din foile de varza murata care in prealabil s-au spalat si clatit cu apa rece (aceasta operatiune imi displace cel mai mult...dar, asta e). Mi-au iesit cam 30 de sarmale mari, insa o gospodina mai desavarsita ar fi putut face sigur dublu.
5. restul de foi de varza care s-au rupt sau sunt prea groase se taie bucati si se aseaza (jumatate din cantitate) pe fundul oalei in care vom fierbe sarmalele, se toarna ceva sos de rosii si apoi se presara mult cimbru.
6. se aseaza sarmalele dupa dorinta si se pune restul de varza deasupra acestora, tot cu sos de rosii si cimbru.
7. se adauga apa pana la nivelul sarmalelor si se dau la cuptor sau pe foc mic pentru 2 ore.
Pofta buna!