Sarmale De Porc
Sursa SARMALE DE PORC
articol scris de eu_sunt_rila blog reteteculinaredelicioase-la-gurmanda.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bun gasit,tuturor si LA MULTI ANI CU SANATATE pe 2010!
In sfarsit,am revenit c-o reteta de sarmale a la moi,facuta de Craciun...este putin diferita de reteta traditionala,in sensul ca eu nu calesc absolut nimik..ci pun totul proaspat,iar rezultatul e la superlativ,credeti-ma!Toate ingredientele se fierb in sucul lor propriu si iese o nebunie! ;)) N-a existat persoana care-a mancat la mine sarmale,sa nu fie incantata de gustul absolut delicios....pe cuvant de blogger,daca va mint!:)) Incercati si voi... :P
INGREDIENTE:
-700 gr carne tocata de porc
-1 ceascuta orez
-1 ceapa mare
-1 ardei rosu
-1 ou
-cimbru,piper,coriandru,curry,vegeta,leustean uscat
-telina si patrunjel verde
PREPARARE:
Se amesteca toate ingredientele(nu se caleste nimik),spalate si tocate marunt bineinteles..
Amestecul se lasa cateva minute la frigider(15min) ca sa intre aromele in carne...
Se invelesc sarmalele si se toaca cateva foi de varza...
Se fierb pe aragaz intr-o oala(eu le-am fiert in oala sub presiune ,30'),apoi se aseaza in tava cu grija,primul strat sa fie de varza tocata,apoi sarmalele,printre ele punem frunze de marar si foi de dafin,apoi varza tocata,iar deasupra foi intregi de varza pt a nu se arde,apoi add sosul dintr-o rosie amestecata cu pasta de rosii+condimente ...si punem la cuptor pana se rumenesc deasupra!
Se inlatura foile de varza de deasupra,pe masura ce consumam sarmalele..
POFTA BUNA!