Sarmale De Doua Feluri
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
2,500kg carne de porc
3 oua
orez
3 morcovi
4 cepe mari
sare
piper
cimbru
3 bete de marar uscat
foi de varza acra
foi de vita
suc de rosii
Carnea se amesteca cu morcovii dati prin razatoarea mica, ceapa data prin razatoarea mica, ouale, sarea, piperul, orezul (cum vrea fiecare cu mai mult sau mai putin orez). Se amesteca bine compozitia si se pune apa in ea de cateva ori ca sa absoarba orezul apa amestecand continuu, apoi se inveleste alternativ cu foi de varza acra si foi de vita.
Pe fundul vasului se pun trei bete de marar uscate, iar deasupra un strat de varza tocata si deasupra sarmalele amestecate. Dupa ce s-au impaturit toate sarmalele se pune sucul de rosii amestecat cu apa si cimbrul.
Deasupra se pun foi de varza ca sa nu se arda primul strat de sarmale. Se introduce la cuptor si se fierbe.