contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Cu Varza Murata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
1kg carne tocata de vita si porc
200g slanina afumata, sunca sau kaizer
o varza murata mare
o ceasca orez
2 cepe mari
2 rosii
4-5 linguri bulion 
o legatura de marar
cimbru
smantana
sare, piper
Preparare:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei impreuna cu orezul.
Dupa ce s-a mai racit, se amesteca toate ingredientele: carnea, ceapa, sare, piper, marar.
Se taie varza, se aleg foile si se taie si ele pe jumatate daca sunt foarte mari. Se pastreaza bucatelele de varza de la cotor pentru ca se vor toca marunt si se vor folosi mai tarziu. Si incepe impachetatul... Fiecare poate sa le faca dupa plac, mai mici sau mai mari.
Se alege o cratita mare in care se pune putin ulei pe fund. Se arunca un strat de varza tocata (din acele resturi), se pune ceva sunculita afumata si un rand de sarmale indesate bine. Se presara cu cimbru uscat si se toarna jumatate din bulionul indoit cu apa. Se mai pune un strat de sunculita si ultimul rand de sarmale. Se acopera cu varza tocata, sunculita, rosii felii si se presara cimbru. Se toarna si restul de bulion si se pune pe foc sa fiarba. Se lasa cel putin o ora si se mai incearca cate o sarma pentru a vedea daca e fiert orezul. Chiar daca mai scade zeama, nu se mai pune alta.
Dupa ce au fiert sarmalutele, se pot baga 20min la cuptor pentru a se rumeni frumos.
Se servesc cu smantana si mamaliga.

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com