contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Cu Urechi De Lemn

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu am putut sa nu las titlul, ca eu chiar urechi de lemn am folosit, celebrele ciuperci chinezesti (la link se explica in Bucataria lui Radu ce si cum e cu ele, eu pana acum le-am folosit numai la chinezarii, gen preparate lal wok).

Am folosit ciupercile hidratate, ceapa, morcov, slanina afumata, carne tocata de la bulgaroaica, gogosari in sos de rosii cu mustar, pasta de tomate, orez, condimente.

Zeama in care au stat ciupercile am pastrat-o.

Am amestecat intai carnea cu ciupercile tocate cu ceapa, morcov, slanina si sare, plus ardei iute si piper.

La sarmale gust mereu compozitia inainte de a adauga orezul asa ca am mai pus inca niste boia iute, piper, orezul si nitel ulei (era putina slanina si carnea slaba) si am framantat temeinic, apoi am lasat compozitia la rece sa se cunoasca.

Intre timp am inabusit o varza noua cu putina apa si ardei iute. Noua ne place sarmaua in foi de varza acra pe pat de varza noua, asa s-a votat, asa executam.

Au iesit 53 de sarmale, care mai mari, care mai mici, intre trei straturi de varza plus un virshlu (cum ii zic la Baiesti) sa le tina impreuna cat fierb.

Intre straturile de varza am pus feliute de gogosar in sos de rosii cu mustar, iar pentru sos am amestecat zeama de la ciuperci, pasta de tomate si sos de la aceeasi gogosari.

Si am lasat sa zaca la cuptor, dupa patru ore se topeau deja. Cu mamaliga rece, ardei iute si smantana de bivolita si gata.

Am facut si o sexyune, ciupercile chiar se simt si se vad, merg foarte bine, fie ele si chinezesti, cu sarmalele noastre. Si sunt si spornice, se umfla o gramada.

Inainte de final sa va mai zic doua chestiuni, v-am zis ca am luat oase de piept de curcan de la Penes. Am impartit punga in trei si, cum suntem la capitolul niste criza, le-am fiert cu ceva grasime de gaina de prin congelator. O gramada de carne au oasele si supa a iesit extraordinar de concentrata.

A iesit, cum ziceam, o gramada de carne.

Ca sa vedeti economia de piata la sange, am impartit in patru, trei portii de supa concentrata rau la congelator si o portie a mers in pilaful potaii (din care iarasi s-a furat).

Si acum chiar de final, sa vedeti nesimtire.

Pana sa ma dezmeticesc eu asta chiar a capsat cartea din doua lovituri de cioc a lipit coperta de pagini, nu a apucat sa desprinda bucata ca am sarit la ea. Deci daca vreti piercing la moda, va ajut cu drag cu ambele zburatoare, ca ciuruiesc cu incredere si mare viteza.

rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com