Sarmale Cu Orez Si Ciuperci
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca nu am mai fost pe la bunici de pe la Craciun si sarmanii locuiesc si intr-o zona in care au fost foarte afectati de zapada toata saptamana am pregatit numai bunatati pentru ei si in special de post. Le-am facut prajitura Adela in varianta de post, negresa de post, sarmalute de post si altele.
Sarmalele le-am facut acasa la ai mei pentru ca eu acolo am ''biroul'' si mama cum ma prinde ma exploateaza la maxim.
Ingrediente:
1 varza murata mare (productie proprie)
3 cani de orez
1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete)
2 linguri cimbru macinat
1 leg marar
1 morcov
2 cepe potrivite
2 linguri bulion
1 cana suc de rosii
sare, piper
Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.
In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.
Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute.
Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.
Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.
Pofta buna!
Revin cu poze mai detaliate, caci au ramas in celalalt calculator.