Sarmale Ca La Mama Acasa
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 2 verze murate;
- 1 kg. carne de porc tocata;
- 1 lingura de orez;
- 2 cepe;
- 300 gr. costita afumata;
- 1 cana sos tomat;
- ulei pentru calit;
- sare, piper macinat si boabe, marar, cimbru.
Speli orezul; cureti, speli si toci marunt ceapa. O calesti alaturi de orez pana devine translucida. Opresti focul si lasi sa se raceasca. Amesteci ingredientele pentru umplutura: carnea tocata, prajeala, 2 linguri de sos tomat, sare, piper macinat, cimbru si marar.
Alegi foile de varza – sa fie intregi si fara cotor – si treci la impaturitul sarmalelor. Daca unele foi sunt prea mari, le poti taia in jumatate. Restul de varza o toci marunt.
Intr-o oala mai larga asezi cateva crengute de cimbru. Apoi asezi restul ingredientelor: jumatate din varza tocata, boabe de piper, o priza de cimbru, jumatate din sosul de tomate diluat cu apa, sarmalele si costita afumata taiata in cuburi (sau alte forme), restul de varza tocata, cateva boabe de piper si restul de sos de tomate. Completezi cu apa si lasi sa fiarba pe aragaz timp de 1 ora. Apoi introduci cratita la cuptor pana cand sarmalele sunt fierte si rumenite.
Le poti servi cu mamaliguta aburinda, smantana si ardei iute. Sunt un deliciu!
Pofta buna!