Sarlota De Vanilie
Sursa Sarlota de vanilie
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta asta o am de mult timp si o fac cu placere cand am pofta de ceva dulce care se prepara rapid.
Are o consistenta placuta de care sincer...nu ma pot satura :)
Ingrediente necesare:
- 4 galbenusuri
- 60 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr zahar
- 1 plic gelatina (7gr)
- 500 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- piscoturi sau biscuiti populari
Gelatina se lasa la inmuiat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute. Intre timp galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine o spuma.
Laptele se pune pe foc pana la punctul de fierbere (nu este necesar sa fiarba ci doar sa fie fierbinte), apoi se incorporeaza incet incet in compozitia de ou. Acest amestec se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa (cam ca o compozitie de clatite), apoi se ia de pe foc si se incorporeaza gelatina amestecand foarte bine.
Se da la rece
Se bate frisca si se incorporeaza in crema racita.
Se tapeteaza peretii unui bol cu biscuiti (sau piscoturi) si se toarna o parte de crema. Se mai pune un rand de biscuiti si se mai pune o parte de crema etc (depinde cat de inalt este bolul). Deasupra trebuie sa fie crema.
Se pudreaza un pic de cacao pentru aspect.
Idei: in crema se mai poate pune o lingura de gem de caise (sau oricare) sau cacao, eu insa am preferat sa fac sarlota simpla, doar de vanilie.