contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Şarlotă De Ciocolată(cacao)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












Desertul nostru aniversar este Sarlota de ciocolata.
Eh, am trisat putin, e de fapt desertul de la Sf Ioan, insa nu am timp zilele astea de stat in bucatarie [in decurs de o saptamana am 3 examene si un botez, sambata :))], asa ca sper sa ma intelegeti si sa ma iertati ca nu am avut timp sa fac un tort aniversar pentru blog:).
Dar ma voi revansa si voi face un tort deosebit, numai sa scap de saptamana asta "de foc" si-mi reiau atributiile culinare zilnice:).
Sa revenim la sarlota, desertul copilariei atat de bun si aromat.
Am folosit:
  • 2 oua, 100 ml lapte, 300 gr frisca, 1 zahar vanilat bourbon, 2 linguri de cacao, 100 gr zahar pudra, o lingurita de gelatina.

Ouale se freaca cu zaharul, se amesteca cu laptele, zaharul bourbon si se pune compozitia la fiert in bain-marie, amestecand permanent sa nu se faca cocoloase. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se amesteca bine.
Cand compozitia are consistenta unei creme se da jos vasul de pe foc si se amesteca cu cacaoa.
Se pune la rece (eventual pe balcon). Cand s-a racit complet se amesteca frisca.
Asezam sarlota in cupe, o decoram cu frisca si o tinem jumatate de ora la frigider inainte de a servi.
Pofta buna!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com