contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sardine Cu Legume La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


in timpul saptamanii am nevoie de o cina usoara care sa fie gata cat ai zice peste. sardinele astea se incadreaza cum nu se poate mai bine. p-astea le-am pescuit din hala obor, cea noua, de la etaj. tot de-acolo am pescuit si in un prosecco. doi ardei si un dovlecel au tinut neaparat sa le tina companie. iau si o paine buna de la o brutarie.  gata, asta-i cina. pofta buna. 



ingredinete:
pentru 4 persoane. timp de preparare: 20 de minute
- 1kg de sardine proaspete
- 2 ardei grasi
- 1 dovlecel
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare
sardine cu legume la gratar
- se curata sardinele de oase. mie imi palce stilul japonez exemplificat in link. n-am facut poze pentru ca eram  manjit pana la coate :) . spre deosebire de colegul japonez, mie imi place sa le las codita intacta.

- le asezi intr-o tava tapetata cu hartie, le sarezi din belsug cu sare de mare si le stropesti cu ulei de masline. sa tii cont ca mare parte din sare se va scurge in tava. le dai la cuptorul incins la 250C timp de 15-20 minute.

- curata usturoiul, taie-l feliute mici, sareaza-l si pune-l in cateva linguri bune de ulei de masline extravirgin
- intre timp, coace pe un grill dovlecelul impreuna cu ardeiul gras.

- scoate sardinele din cuptor cand arata cam asa (cca 15-20 min):