Sardine "a La Moutard" (sau Simplu,sardine Cu Mustar)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
buna seara si bine v-am gasit!nu-i asa ca am venit la timp cu cina? deja va prezentasem multiplele beneficii ale consumului de sardine aici,acum vin sa-mi intaresc spusele cu o noua reteta,pe cit de rapida pe atit de usoara si delicioasa.si o intrebare,tot pentru voi,va plac sardinele crocante?:)
ingrediente pentru 3 persoane:
9 sardine proaspete,
1 lingura de mustar,
1/2 lingurita de piper negru,macinat,
cca 150 grame de faina de griu,
1 lamiie ,felii,
1 buchet mic de patrunjel,
ulei pentru prajit(eu am folosi de masline).
sardinele proaspete,spalate si zvintate se "cremuiesc" cu mustar pe o parte si pe cealalta,cu degetele sau cu o pensula,se tavalesc prin faina amestecata cu piperul,dupa care se prajesc in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta cca 9 minute(5minute pe o parte si 4 minute pe cealalta) ,pina devin rumene.
se scurg de surplusul de ulei pe hirtie absorbanta de bucatarie si se servesc cu felii de lamiie si patrunjel.
enjoy!