Sarbatori
Sursa SARBATORI
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Primul lucru, am impodobit casa :
Am facut cozonacul meu moldo-ardelenesc, a iesit exceptional
am facut islere
am facut saratele
am facut sarmalute in foi de varza acra iar printre ele am pus costita afumata natural de catre sotul meu, la fum de lem de prun , arata mai bine decit orice prosciuto din pravalie
, am facut friptura de porc la ceaun si cirnati prajiti , care au mers de minune cu muraturile mele asortate
dar am facut si o pizza, ca trebuia altceva
si a avut margini de brinza in aluat
iar aluatul l-am facut de data asta cu putina untura proaspata in loc de ulei si a iesit pe masura !
Acum gata : care s-au mincat bine, care nu la reciclare, adica in lada frigorifica !
Maine e o noua zi, ultima de anul acesta, zi de gatit proaspat pentru noaptea dintre ani!
Meniul suna cam asa: ciorba acra taraneasca cu afumaturi, oua umplute, salata de cascaval cu oua si usturoi, friptura de curcan pe legume, snitele de porc cu pesmet si susan si , probabil, tiramisu !
Pozele, dupa ce le voi face proaspete si aratoase !