Sarbatori De Craciun Si Anul Nou 2012
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bine v-am regasit in noul an !
In primul rind, vreau sa va urez din inima un an cit mai bun, sper ca ati petrecut bine de sarbatori si ca nu veti fi nevoite sa faceti prea multa gimnastica.
Anul acesta, nu m-am omorit cu mincarurile, ca familia e mica si dupa aia trebuia sa ne sacrificam cu mincatul.
Dar sa incep cu inceputul, adica cu sarbatoarea sfinta a Craciunului, ajun si prinz...
Stelute de craciun, decorate de Isabella
Aperitive:
Vol-au-vent umplute cu crema de philadelphia, marar, midii taiate marunt, decorate cu somon afumat si boabe de rodii, cum se fac ?! reteta o gasiti aici
midii gratinate (sau cum ar spune mama mea, scoici...)
Primul fel: linguine cu fructe de mare ca aici
Felul doi: peste cod cu masline
Prinzul in ziua de Craciun
Aperitive
Felul intii: cu supa cu quadrucci alla carne dupa reteta de aici
Felul doi: cappone umplut
Desert: pandoro italian (cumparat, nu facut de mine...=
si o salata buna de fructe imbatata cu citeva lingurite de rom si topping de ciucalata pe deasupra...,
ca cica nu ingrasa... salata nu ingrasa, romul si cioco... daaa...
Nu a lipsit vinul rosu, alb, vinul spumos, coca cola si... apa, ca doar nu ruginim daca bem si apa...
si am ajuns si la ultima zi din an, la cumpana anilor, cind domnisoara noastra a adormit cu jumatate de ora inainte de miezul noptii... jale mare a doua zi, ca nu a baut sampanie...
Incepem cu ceva dulce: biscuiti facuti cu pistolul pentru biscuiti, distractie mare la capitolul asta
Aperitive: saleuri cu prosciuto crudo, pirjolute la cuptor, ciupercute de cascaval afumat, salamioare, smochine umplute, oua umplute cu ciuperci cu diferenta ca in compozitie am adaugat si o lingura mare de philadephia, rosii uscate conservate, vinete conservate
Primul fel paste la cuptor
Felul doi: rosbeaf cu salata de varza rosie
Iar la miezul noptii, dupa ce am ciocnit paharele cu sampanie si ne-am pupicit sub visc,
am mincat linte cu cotechino
am mincat linte cu cotechino
iar in afara de bauturile pe care le-am servit si de craciun, am incheiat noaptea de anul nou, cu rulada de inghetata cu cappuccino (cumparata si dumneaei... hi, hi...
Si cu aceasta poza delicioasa, am terminat de prezentat ce-am servit noi de sarbatori...
Va doresc inca o data,
La multi ani si-un an cit mai bun !