Saratele Fragede Cu Untura Si Lapte
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saratele pentru sarbatori ! :)
Ingrediente :
200 g untura sau unt 82% grasime
150 ml lapte gras sau iaurt
1 ou
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarbonat stins in putin otet sau zeama de lamaie
faina cat cuprinde pana formam un aluat moale,dar care se desprinde de pe maini
Ungem foaia de saratele cu 1 ou batut si presaram chimen,boia,seminte de mac,susan, in,cascaval ras...
Eu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada.
Buna de intins pe paine . :)
Mod de preparare :
Folosim toate ingredientele reci.
Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugam faina in timp ce intindem o foaie groasa de 1 cm . Decupam forme diferite sau le taiem betisoare.
Ungem cu ou si presaram mac,susan ,boia...
Dam saratelele la cuptor incins pentru 10-15 minute.
Le scoatem cat sunt inca galbui,ele se vor usca afara.
Sunt foarte fragede si gustoase.
Pofta buna !