contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saratele Fragede Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Foarte fragede, foarte bune, da' nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Adica sa stati cateva ore in bucatarie langa cuptorul aprins cand afara sunt 30 C. 

-600 g faina
-1 lingurita sare
-1 plic drojdie uscata
-1 ou
-1 galbenus de ou
-250 g unt/margarina (am pus Cremino, care e un amestec de unt cu margarina)
-2 linguri ulei
-1 lingura smantana
-100 ml lapte
-1 lingurita zahar
+
-1 ou batut
-chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
-cascaval ras

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.)
Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se unge cu ou batut, se presara chimen si cascaval din lelsug. Se taie bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii. Sunt foarte bune si merg de minune cu o bere cu lamaie. ;) (Altfel de bere nu-mi place.) :)