Saratele De Casa
Sursa Saratele de casa
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru aluat: 200 grame branza de sibiu (adica sarata si tare), 250 grame de margarina rama pentru copt si gatit, 1 iaurt mic danone nutriday natural, 3 oua, un cub de drojdie de 25 grame, 2 lingurite de zahar, faina 600 grame.
Pregatirea ingredientelor:
Razuiti branza.
Margarina o topiti si o lasati sa se raceasca pana puteti sa bagati degetul in ea si nu frige.
Pregatiti si iaurtul sa il incorporati in compozitie.
Cele 3 oua, care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Ingrediente pentru uns saratelele: 200 grame de branza de sibiu, 1 ou, mac, susan, chimen, sare de mare.
Modalitate de preparare a aluatului de saratele in masina de paine.
In cuva masinii adaugati toate ingredientele lichide, inclusiv drojdia lichefiata cu zaharul.
Adaugati faina.
Programati masina de facut paine la programul de aluat. La masina mea este programul 8, dureaza 1:30 minute. Aluatul este framantat si dospit acolo.
Aluatul se imparte in 5. Rezulta 5 tavi de saratele.
Se intinde aluatul pe blatul de lucru cam de 1 cm grosime.
Se unge aluatul cu ou batut.
Se razuie branza si se pune mac, apoi se taie pe lungime cu rola sau cu cutitul.
Se pun saratelele in tava. Eu am avut baza de silicon antiaderenta, care ma salvat sa ma duc sa cumpar hartie de copt, sau sa se lipeasca de tava unsa cu ulei. Cand faceam saratele direct in tava unsa cu ulei ieseau prea uscate si unsuroase. Pe aceasta baza ies perfecte.
Aici am o tava cu saratele cu chimen.
Aici am o tava de saratele cu susan.... preferatele mele!
Se coc saratelele in cuptorul preincalzit la 200 de grade pe gratarul din mijloc pentru cca 12 minute, pana se rumenesc pe deasupra.
Va prezint:
Saratele cu mac.
Saratele cu susan.
Saratele cu chimen. (printre ele cateva cu mac pentru aspect...)