Saratele Cu Gorgonzola
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Vine mini-vacanta de iarna, cand vom avea mai mult timp sa ne relaxam cu un film bun. Iar un film bun merge cu ceva bun de rontzait.
Ce iti trebuie (poza 1)
- 300 gr. faina
- 200 gr unt (am folosit unt cu 82% grasime)
- 150 gr gorgonzola
- 1 ou
- 150 gr branza dulce
- un praf de sare (pentru cei care vor sa fie mai sarate)
Plan de lucru:
- gorgonzila faramitata se omogenizeaza cu oul (poza 2) si apoi cu untul la temperatura camerei (poza 3), apoi se adauga faina. Obtinem un aluat precum cea din poza 4, pe care il lasam la frigider aproximativ o ora.
- intindem apoi coca intr-o foaie de aproxmativ 5mm . Taiem in diverse forme, punem in tava de cuptor tapetata cu foaia de copt (poza 5). Lasam la cuptorul incis in prealabil la 180 grade pana se rumenesc, aproximativ 20 minute.
- rontzaiala placuta! (poza 6)
Timp de preparare: 40 minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie