Saratele Cu Chimen, Branza De Capra Si Bacon
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum e in alte case, dar la noi rontaielile sunt la mare cautare. Evident, incerc sa ii ofer alternative cat mai sanatoase si mai nutritive, de aceea cand am descoperit aceste saratele de la Culoare si savoare, tare m-am bucurat! Iar apoi, lucrurile au evoluat in bucatarie (cum se intampla mai mereu) si le-am adaugat bacon si branza de capra, am renuntat la mac pentru chimen si sare roz de Himalaya.
Ingrediente
3 oua, unul pentru uns
50 gr unt
50 gr bacon
100 ml smantana
300 gr branza de capra
faina cat curpinde - mie mi-a intrat undeva la 400 gr
chimen si sare de Himalaya
Am framantat aluatul din componentele de mai sus si l-am pus la rece, in frigider, pentru aproximativ o ora.
Apoi l-am intins pe o suprafata usor pudrata cu faina si le-am taiat.
Le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu ou si am presarat chimen si sare de Himalaya (pentru ca e roz :)))
Le-am pus in cuptorul incins (180 grade) pana s-au rumenit.
Sunt foarte aromate, moi si irezistibile! :)