contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saratele Cu Cascaval

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta la Provocarea Secreta am primit blogul Ioanei Dreghiciu. De acolo am ales o reteta tare gustoasa care mi-a adus aminte de copilarie.


Din pacate forma de saratele nu am avut desi cand eram copil mi-as fi dorit sa aiba si mama asa ceva. Imprumutam din cand in cand forma vecinei. Ca atare nici astazi nu am aceasta forma, dar am folosit forma de waffe belgiene (asa scrie pe cutie) achizionata anul trecut.


Ingrediente:100 gr unt la temperatura camerei, 125 gr cascaval ras, 3 linguri cu varf smantana, 1 ou, sare, 350 gr faina, 50 gr parmezan, 1 plic drojdie uscata

Din toate ingredientele framantam un aluat pe care il lasam intr-un loc caldut timp de 30 de minute. 
Formam bile de 1,5 cm diamtetru si incalzim aparatul. 


Coacem pe rand saratelele si le servim reci.


Dupa gust puteti sa adaugati seminte de chimen sau mai mult parmezan.


Pofta buna!