contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saramura Pescareasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 De mult timp incerc sa fac aceasta postare insa mereu i-au luat-o altele inainte si produsul finit s-a terminat pana sa ajunga la poza. Aceasta reteta o stiu de la sotul meu care, la randul lui a invatat-o, desigur de la altcineva. Reteta originala nu stiu ce feluri de peste avea, insa eu folosesc doua tipuri foarte gustoase, cu oase mai putine si deloc scumpe: macroul si fitofagul.
Ingrediente(pentru sase portii):
-un file fitofag sarat(cca 400 g),
-un file fitofag proaspat(cca5-600g),
-2 bucati macrou (500 g),
-marar,
-patrunjel,
-cimbru,
-50 ml ulei,
-2 rosii proaspete,
-1ardei iute,
-un ardei capia mare,
-3-4 catei usturoi,
-o lingurita de boia dulce,
Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul, ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.
Preparare:
  Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
  Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
  Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com