Saramura De Pui
Sursa Saramura de pui
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
- 2 copanele de pui
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- un ardei iute
- sare, vegeta, piper, boia,
- malai pentru mamaliguta
PREPARARE:
Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu
sare, piper, condimente pentru carne de pui.
O asezam apoi in gril si o lasam sa se rumeneasca, intorcand-o din cand in cand.
Intre timp pregatim saramura.
Intr-un vas punem o cana cu apa apoi:
usturoiul taiat felii subtiri, ardeiul taiat
rondele, cateva boabe de piper, sare,
vegeta, patrunjel tocat si putina boia iute.
Punem amestecul pe foc si-l lasam
sa fiarba 5-6 minute, pana se
elibereaza toate aromele.
Cand carnea este gata o bagam si pe ea in
vasul cu saramura si mai dam 2-3 clocote,
doar cat sa se patrunda putin.
Servim copanelele cu mamaliguta calda si stropite din belsug cu saramura.