Saramura De Crap
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
O sa ziceti, no way, shit, crap, mare reteta. Ei bine, a mea e nemaivazuta.
Se iau 322 grame de crap. Da, da, nu glumesc, fix 322. Nu se spala, nu se curata, nu se nimica, fiindca se ia de-a gata de la Carlos. Braseria Carlos.
Se aleg, culeg, taie si ciopartesc, urmatoarele: rosii, ardei, ceapa, ardei iute.
Mi-a placut sexyunea la rosia asta manata.
Respectivele se pun pe gratar, se toaca separat usturoi. Se pune la fiert apa cu otet, boabe de piper si foi de dafin. Se culege patrunjel din gradina care acum e pe post de decor, ca am luat de la Carlos gata spalat si curatat.
Se consulta astrele, se zice un Doamne ajuta. Se maruntesc, paseaza, rad, toaca legumele, se pune pe ramasitele de la gratar apa, sa ia arsura, se amesteca la zeama cu otet. Se face marea comuniune crap – natura.
Eu sarat, otet, ardei iute, nu am voie. Dar parca poti rezista?
O sa spuneti: bai, nu asa se face, o sa raspund, ei si ce? Cui nu ii place, nu mananca. Fleosc acum, am mancat saramura numai cu peste pe plita, ceapa si otet, asa ca am si eu licenta poetica la saramura mea.
Gata, azi pauza de la gatit, ca mai e o portie d’aia, una d’ailalta. Rororo e bine, ii prieste sa alterneze medicamente homeopate cu fenobarbital, asa ca, exceptand amanunte nedemne de tari necivilizate, totul decurge conform unui plan inexistent. Ba, ca am mintit, azi facem dulecata de mure din alea culese de pe calea ferata.
rororo