Saramura De Crap
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare:
Pestele se curata de solzi si de intestine ( nu-mi place deloc chestia asta, dar nu am incotro), se spala bine in mai multe ape si se taie bucati sau se lasa intreg. Se sareaza bine si se pune la copt pe gratarul de la aragaz. Dedesubt se pune o tava cu apa.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa ( vreo 2,5l) , ardeii grasi, rosia , le taiem felii le prajim putin pe gril si apoi le punem in oala cu apa.
Mai adaugam ardeiul iute taiat felii, usturoiul tocat, sucul de rosii, piper si optional o foaie de dafin. Dupa ce pestele s-a prajit indeajuns il scoatem cu grija si il punem in oala.
Lasam sa stea cateva minute cu capacul pus si focul stins( sa se patrunda bine ) si apoi il servim bineinteles cu mamaliguta.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com