Saramura De Crap La Gratar

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Va spuneam acum ceva timp ca am fost intr-un mini-concediu in Moldova, mai precis in Agapia.. O zona foarte frumoasa, cu foarte multe manastiri si obiective turistice. Din cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo, a fost musai sa rupem o zi ptr relaxare, ca altfel nu ne mai intelegeam cu barbatii! :) Probabil ca atata istorie si religie le-a facut pofta de balaceala, berica si gratar! Si nici noi fetele n-am fost suparate, mai ales ca de gratar s-au ocupat mai mult baietii!!
Ingrediente:
1 crap marisor (cca 2 kg)
3 rosii
2 ardei grasi
1 ardei capia
2 ardei iuti
1 ceapa mare
1 legatura patrunjel
sare mare
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din
abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins.
Patrunjelul
l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa.
Cand rosiile si ardeii s-au copt
le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie
(cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt.
Toate legumele le-am adaugat peste
patrunjelul tocat.
Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit
cu mare grija de specialistul in gratare :)
Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva
minute sa se amestece aromele.
O bunatate!!!!
Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).
Si dupa o masa copioasa, am facut un foc de tabara si am stat pana spre miezul noptii! Binenteles ca inainte de a pleca am stins focul!!!
Si dupa o masa copioasa, am facut un foc de tabara si am stat pana spre miezul noptii! Binenteles ca inainte de a pleca am stins focul!!!