Saramura De Crap La Gratar
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-a luat ceva timp sa postez aceasta reteta..
Va spuneam acum ceva timp ca am fost intr-un mini-concediu in Moldova, mai precis in Agapia.. O zona foarte frumoasa, cu foarte multe manastiri si obiective turistice. Din cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo, a fost musai sa rupem o zi ptr relaxare, ca altfel nu ne mai intelegeam cu barbatii! :) Probabil ca atata istorie si religie le-a facut pofta de balaceala, berica si gratar! Si nici noi fetele n-am fost suparate, mai ales ca de gratar s-au ocupat mai mult baietii!!
Ingrediente:
1 crap marisor (cca 2 kg)
Va spuneam acum ceva timp ca am fost intr-un mini-concediu in Moldova, mai precis in Agapia.. O zona foarte frumoasa, cu foarte multe manastiri si obiective turistice. Din cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo, a fost musai sa rupem o zi ptr relaxare, ca altfel nu ne mai intelegeam cu barbatii! :) Probabil ca atata istorie si religie le-a facut pofta de balaceala, berica si gratar! Si nici noi fetele n-am fost suparate, mai ales ca de gratar s-au ocupat mai mult baietii!!
Ingrediente:
1 crap marisor (cca 2 kg)
3 rosii
2 ardei grasi
1 ardei capia
2 ardei iuti
1 ceapa mare
1 legatura patrunjel
sare mare
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din
abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins.
Patrunjelul
l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa.
Cand rosiile si ardeii s-au copt
le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie
(cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt.
Toate legumele le-am adaugat peste
patrunjelul tocat.
Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit
cu mare grija de specialistul in gratare :)
Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva
minute sa se amestece aromele.
O bunatate!!!!
Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).
Si dupa o masa copioasa, am facut un foc de tabara si am stat pana spre miezul noptii! Binenteles ca inainte de a pleca am stins focul!!!
Si dupa o masa copioasa, am facut un foc de tabara si am stat pana spre miezul noptii! Binenteles ca inainte de a pleca am stins focul!!!