contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sanwich-ul Meu Special Si Ciordeala Italiana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Unii stiti deja celebrul sandwich special pe care datorita (azi vorbim frumos) domnilor priceputi de la wordpress nu il gasesc, nu? Imi intoarce la cautare Salajean style pastrama sanwich.

No ca nu e bai, va pot descrie cum am facut prima oara, stiu ca nu e vreo inventie, dar a ramas favorit si m-a facut sa descopar ca nici altii nu-s mai buni ca noi. Ideea e de sunca, cascaval, paine, unt, ou, prajeala. Aveam fix o felie de sunca, fix un ou si cascaval ioc (unt am, ca il congelez). Scot din congelator niste Pecorino, luat la oferta de pe la Lago di Garda, dintr-o benzinarie. Ce vedeti voi ca scrie pe ambalaj mare, vad si eu pentru prima oara dupa atatea luni: produs care nu se vinde, ajutoare UE.

Imi pare rau ca nu am bonurile, atunci eram bramburita, nu am zarit neam ce se vede in fotografie, dar ma credeti pe cuvant ca am dat bani buni pe bucata si ca e luata legal, din benzinarie.

Vorba aia, latinii tot latini, cine o fura ajutoare pe acolo, nu stiu, dar benzinaria era mare, normala si la sosea.

Deci repet reteta: un ou, o felie de sunca, unt, cascaval furat (de altii) si, fireste, pita.

Se incinge ulei in ceaun (sau in tigaie care nu lipeste si va face slabi cand mancati, sau nu se incalzeste ulei, unt sau untura ci doar tigaia). Cat se incinge ce aveti in zona, intre feliile de pita se pune unt, cascaval (da mah, ala de furat de altii si platit de mine, sa imi cada moaca) si se intoarce fata – verso in oul batut.

Se prajeste in ce aveti la indeantebrat. Eu aveam ulei de la reteta inca neexpusa, ca e din aia de doua zile.

Se consuma un coltisor (pai ce credeti, ca am voie?).

V-am mai zis ca am trait din dresaj de caini? Daca nu, azi am facut poze cu refuz la hrana a celui mai pofticios si campion la mancat viteza caine din lume. E drept, a fost greu, dar iaca rezultatele.

Bineinteles ca la final haleste obiectul muncii, ideea e sa nu se repeada sa inghita omul, furca si mancarea. A meritat efortul daca macar va amuza faptul ca o hulpava se face ca nu vede potolul din nasul ei.

Faza misto e ca se uita pe pereti la doza zilnica de mancare si nu mai mananca pana nu aude comanda de: papã (alta idee de comanda nu am avut, na, e scurt si prinde, aviz amatorilor).

Si cam asta e, un coltisor eu, un coltisor ea, ca suntem la regim, restul a fost mancat de cine nu are probleme si, in general nu isi face probleme.

Va re-rororo.