Sangria
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Anchetă mare într-un port.
S-a scufundat corabia.
Din ce se pare, căpitanul
Bău prea multă sangria.
A dat pe gât butoiul tot
Nefiind băutor abil…
Deci sfatul nostru: preparaţi
Dar consumaţi responsabil.
Ce iti trebuie (poza 1)
- 1 litru vin rosu (demisec sau sec)
- 50 ml coniac
- 4 linguri de zahar brun
- 3 portocale
- 1 lamaie
- 2 rondele de ananas proaspat
Plan de lucru:
- stoarcem 2 portocale si jumatate de lamaie. Intr-un vas mare turnam vinul, apoi adaugam coniacul (poza 2). Presaram zaharul si amestecam (poza 3).
- Adaugam zeama de lamaie si portocala (poza 4). Taiem cubulete ce fructe ne-au ramas si le adaugam in vin (poza 5).
- Lasam la frigider cel putin o ora, apoi servim (poza 6). Daca vreti sa lasati peste noapte, scoateti citricele cu coaja, pentru ca altfel bautura se amaraste.
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 20lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: D. Bauturi