contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sandwich Cu Sunca Fiarta: Guest-post Bucatar Maniac

articol scris de Afumaturi blog afumaturi.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va prezint un guest-post marca Bucatar Maniac, blog si blogger ce nu mai are nevoie de nici o introducere si al carui stil unic din toate punctele de vedere m-a atras in blogosfera culinara. 
Cu acest articol Cristi m-a surprins prin faptul ca sandwichul prezentat este asemanator cu cel  pe care  il mananc cu multa pofta inca din copilarie. Din aceasta cauza acest guest-post este pentru mine mai mult decat o simpla reteta. Faptul ca vine de la bloggerul care ma inspira ma face sa ma simt cu atat mai bine. 
Va las in compania lui Cristi Borod si va invit sa vizitati Bucatar Maniac pentru a va delecta si inspira in bucatarie. 


Sunt fan afumaturi dintotdeauna si fanul numarul 1 al afumaturi.ro, de cand l-am descoperit. Se intampla foarte rar sa nu am in frigider ceva afumat: o costita, un carnat, o bucata de sunca sau slanina. De foarte multe ori folosesc mici cantitati de afumatura pentru a da un gust aparte mancarii. Este adevarat ca zilele astea este foarte greu sa mai gasesti carnuri afumate cu adevarat, dar mai avem noroc cu rudele de la tara, care inca folosesc vechile metode de afumare. Asa ca o spun cu toata convingerea: fericiti cei care au afumatoare acasa!

Zilele astea am pregatit niste sunca fiarta, si au ramas o bucatica nemancata in frigider. a fost motivul perfect pentru un sandwich. La fel puteti face si cu orice bucatica de friptura rece ramasa de pe-o zi pe alta. Din punctul meu de vedere, friptura rece este „mezelul suprem“. De sunca fiarta nu mai vorbesc.

Asadar, iata ce-am facut cu bucatica mea de sunca fiarta. Am prajit niste paine, pe care am uns-o cu foarte putin unt. Apoi am ras deasupra niste telemea , am captusit-o bine cu niste felii de castraveti, niste felii subtiri de rosii si o frunza de salata. Am acoperit totul cu o felie de cascaval...afumat si el. Peste toate astea am asezat la mare cinste, o felie de sunca fiarta. Si gata sandwich-ul gustos si sanatos.

Si cand zic sanatos ma refer la faptul ca sunca asta fiarta e mai sanatoasa decat orice parizer sau alt mezel din comert, care nu se stie ce contin. Eu zic ca e o gustare perfecta de luat la servici sau la scoala. Desigur e perfecta si pentru micul dejun.

Pofta buna!



Drepturile asupra articolului si imaginilor acestuia apartin lui Cristi Borod