Sandwich Cu Serrano, Rucola Si Ou
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru mine micul dejun era inexistent. Pana am ajuns inapoi in Londra si mi se facea, in fiecare dimineata, o pofta de cappuccino cu ceva. Si pentru ca ma plictisesc extrem de usor, a trebuit sa fac ceva pentru a-mi pastra interesul pentru mic dejun. Asa se face ca in dimineata aceasta am petrecut putin mai mult timp in bucatarie decat de obicei, pregatind un sandwich delicios, cu o aroma mediteraneeana exact pe gustul meu. Asadar, daca vreti sa impresionati pe cineva cu noaptea-n cap, cu reteta aceasta nu veti da gres!
Ingrediente (2 pers.):
1 ardei gras rosu micut taiat cubulete
10 masline verzi fara samburi taiate felii
Ulei de masline
O lingurita oregano proaspat taiat sau uscat
1 catel de usturoi
4 felii de ciabatta sau paine rustica taiata felii grosute
4 oua
4 felii de branza Manchego (eu am pus cheddar pentru ca nu aveam altceva)
4 linguri Cheddar ras
8 felii sunca Serrano sau prosciutto
Rucola
Mod de pregatire:
Intr-un bol amestecati ardeiul gras, maslinele, o lingura de ulei de masline si oregano. Puneti deoparte.
Incingeti cuptorul la 180 grade. Ungeti feliile de paine cu o doua linguri de ulei de masline si frecati cu usturoi. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati pentru 5-10 minute pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca.
Intr-o tigaie, incingeti o lingura de ulei de masline la foc mediu, puneti ouale si deasupra 4 linguri de branza rasa cheddar. Puneti capacul si lasati 5 minute sau pana sunt gata.
Aranjarea se face astfel: pe fiecare felie de pui puneti cate un ou prajit, 2 felii de Serrano, o felie de branza, rucola din belsug sau cat va place si o lingura-doua din amestecul de ardei gras.