Sandwich Cu Dovlecei, Ardei Rosu Si Camembert La Gratar
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
in ultimul timp, sandwich-ul asta a devenit preferatul meu. nu-ti ascund ca dureaza ceva mai mult decat altele, dar zau ca merita. daca ai si un capuccino spumos alaturi se chema ca ai un mic dejun perfect.
pentru ca mi-a placut foarte mult, l-am repetat si a doua zi adaugand un ou ochi in combinatie. galbenusul moale care se scurge printre legume si branza m-a facut sa ma razgandesc si sa declar ca aceasta varianta este preferata mea, varianta pe care ti-o recomand si tie mai jos :)
ingrediente:
pentru 2 sandwich-uri. timp de preparare: 15 minute.
- 4 felii de paine
- un dovlecel
- un ardei gras rosu
- 150 gr de camembert(sau alta branza moale)
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 oua
sandwich cu dovlecei, ardei rosu si camembert la gratar
- pe un gratar foarte incins pune dovleceii taiati felii de 3-4 mm grosime, impreuna cu ardeiul rosu taiat felii lungi;
- toaca cateii de usturoi si pune-i pe o farfurie intinsa. toarna peste ulei de masline si sareaza. cand sunt gata, scoate dovleceii si ardeiul si tavaleste-i bine prin farfuria cu ulei;
- intr-o tigaie fa 2 oua ochiuri moi;
- prajeste painea pe gratar. pune felii de branza camembert pe gratar timp de 4 secunde cat sa se inmoaie putin.
- stropeste feliile de paine prajita cu putin ulei din farfurie, aseaza branza, apoi, dovleceii si ardeiul. deasupra pune oul ochi apoi cealalta felie de paine. pofta buna