Sandwich Cald Cu Pui, Sos Si Mazare
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 200 gr friptura de pui ramasa, maruntita
- 8 felii de paine
- 4-6 linguri mazare din conserva, scursa
Pentru sos
- 40 gr amidon alimentar
- 1 lingurita praf de chili
- ¼ lingurita paprika
- 400 ml zeama de supa de pui
- 1 lingura ketchup
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita miere
- sare si piper, dupa gust
Preparare
- Pentru sos, amesteca toate ingredientele intr-o cratita, in afara de amidonul alimentar.Pune cratita pe foc si lasa amestecul sa dea intr-un clocot..Intre timp amesteca amidonul alimentar cu 50 ml apa rece si toarna-l in amestecul din cratita .Gateste sosul pana cand incepe sa se ingroase, amestecand continuu.Pastreaza-l cald pana cand il folosesti.
- Pentru sandwich-uri, aseaza 4 felii de paine pe suprafata de lucru.Imparte in mod egal friptura de pui pe fiecare felie de paine, stropeste carnea cu cate 1-2 linguri sos si acopera apoi cu 4 felii de paine ramase.Stropeste sandwich-urile cu sosul ramas, presara mazare peste acestea si serveste-le.