"sandvis" De Legume Cu Carne De Pasare
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, am creat, intr-un sfarsit, mult asteptata categorie de retete, intitulata: "Retete dietetice" unde am de gand sa introduc si cateva retete speciale pentru diferite regimuri si boli, cum ar fi diabetul, cat si retete pentru slabit, ca sa ma revansez pentru toate caloriile pe care v-am obligat sa le ingerati de cand am inceput blogul asta :)))))
Reteta "pioniera" va fi acest "sandvis" neasteptat de gustos, si indestulator ;)
De-acum, asadar, veti avea mai multe raspunsuri la intrebarea: "Cum slabim?" :P
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 bucati piept de pui sau curcan
- 1 ardei gras, rosu
- 1 ardei gras, galben
- 1 vanata subtire si lunga
- sare si piper proaspat macinat
- 4 linguri ulei de masline
Pentru vinegreta:
- 4 fire busuioc tocat marunt sau marar
- 3 linguri otet (de mere)
- 4 linguri ulei de masline
- mustar
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui, sau copanele, in bucati egale. Procedati la fel cu ardeii si vanata.
Puneti carnea si legumele intr-un bol incapator. Turnati peste ele uleiul, acoperiti cu un capac si lasati o ora sau doua la frigider, sa se marineze:
Puneti toate ingredientele pentru vinegreta intr-un bol si mixati timp de 20 de secunde.
Incingeti un gratar. Puneti legumele si carnea pe gratar, avand grija ca, la final, puiul sa fie bine patruns:
Formati sandvisuri, asezand felii de vanata, bucati de pui si ardei, cate un strat din fiecare (dupa imaginatie :P), alternand:
Serviti cald sau rece, stropit cu vinegreta:
Incredibil de gustos si...satios :P
P.S. Desigur, le puteti manca si fara vinegreta ;) ...dar daca o folositi, ornati cu frunze de busuioc sandvisurile.