contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sandvis Cu Salata De Oua

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Voi va amintiti poezia La Pasti, de George Toparceanu? Eu da! Si vreau sa va spun ca era una dintre poeziile mele preferate in copilarie, desi au fost multi ani in care nu am mancat nici un ou de Paste. Acum au inceput sa-mi placa, ascunse sub un munte de mustar ce-i drept si profit de orice ocazie ca sa le savurez.
     In orice caz sunt aproape singura ca si voi, ca si mine, v-ati intors de acasa cu o multime de oua rosii. Ei bine, ar fi chiar pacat sa nu le consumam iar o salata de oua e o varinata excelenta. Varianta clasica a acestei salate contine maioneza dar mie mi s-a parut prea grea asa ca am inlocuit-o cu tahini (pasta de susan). In rest, am folosit toate ingredientele mele preferate de primavara si gata. Feel free sa inlocuiti/adaugati/ schimbati cantitatea ingredientelor.

  Astazi in sufragerie
Dormitau pe-o farfurie
Necajite si manjite
Zece oua inrosite.
Un ou alb abia ouat
Cu mirare le-antrebat
"- Ce va este fratioare
Ce va doare?
Nu va ninge
Nu va ploua
Stati gatite-n haina noua
Parca, Dumnezeu ma ierte
N-ati fi oua..."
"- Suntem fierte!"
Zise-un ou rotund si frez
Langa pasca cu orez.
Si schimbandu-si brusc alura,
Toate-au inceput cu gura:
"- Pan' la urma tot nu scap"
"- Ne gateste de parada"
"- Ne ciocneste cap in cap
Si ne zvarle coaja-n strada"
"- Ce rusine! Ce dezastru!
Preferam sa fiu omlet"
"- Eu, de m-ar fi dat la closca,
As fi scos un pui albastru"
"- Si eu unul violet"
"- Eu mai bine-ar fi sa tac
Asa galben sunt, ca-mi vine
Sa-mi inchipui ca pe mine
M-a ouat un cozonac!"


Ingrediente
(pentru 1 portie)
2 oua fierte
2 cepe verzi
1/2 legatura patrunjel
1 lingura tahini
1 lingura iaurt
1 strop sos Tabasco
1 lingura suc de lamaie
sare,piper
Preparare:
Curatam oualem si le tocam marunt. Spalam si tocam patrunjelul si ceapa verde. Amestecam verdeata cu ouale intr-un castron apoi adaugam iaurtul, tahini si sucul de lamaie si omogenizam. La sfarsit stropim cu un pic de sos Tabasco si condimentam cu sare si piper. Umplem o chifla cu seminte cu salata obtinuta si servim.
Perfect pentru un pranz rapid de luat la serviciu.

Pofta buna!
                                                                                                          Yours truly, Lavinia