contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Saltimbocca Alla Romana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea.



        Ingrediente:
  • 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel*
  • 9 felii sunca de Parma
  • 9 frunze de salvie
  • 50 g unt
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masline
  • piper
*Am cumparat felioarele gata taiate de macelar, dar bineînteles ca se poate taia si acasa.
Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link.

Se pipereaza feliile de carne.

Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.
Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare.


Se topeste si încinge untul.

Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.
Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie.

Se scot din tigaie si se pastreaza calde.

Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pîna scade considerabil... sau nu :D

Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti.



Pofta buna!