Salsa
Sursa Salsa
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un sos minunat. Picant. Gustos.
Pentru că a ieșit destul de mult, l-am folosit în mai multe combinații. Vă voi povesti în zilele următoare.
Am avut nevoie de:
- 2 ardei grași roșii
- 2 ardei grași verzi
- 2 ardei iuți (am pus 2 pentru că aveam din aceea foarte mici)
- 1 roșie mare
- 250 ml suc de roșii
- 3 fire ceapă verde (erau subțirele)
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- un praf de zahăr
- boia dulce
- ceapă verde uscată
- cimbru
- busuioc
Am copt ardeii (pe flacăra de la aragaz, că unde altundeva?).
În poză: unul roșu, unul verde și cei iuți.
Aceștia au aterizat într-o cratiță împreună cu sucul de roșii și uleiul.
Am băgat blenderul vertical și nu m-am lăsat până ce nu am obținut o pastă fină.
Am pus pe foc mic.
Restul de ardei și roșia decojită au ajuns cubulețe:
Au aterizat și acestea în oală.
Am pus condimentele: sare, piper, zahăr, boia, ceapă verde uscată, cimbru, busuioc.
Am lăsat ceva la foc pentru că eu am suc de roșii făcut în casă și e puțin mai lichid. Am lăsat până ce s-a mai îngroșat.
Am dat deoparte și am adăugat ceapa verde tăiată foarte fin.
Sursa rețetei: aici.