contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salonul De "delicateturi"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri si astazi s-a desfasurat la World Trade Center,un eveniment interesant :Good taste of Bucharest cu Salonul internatiomat de delicatese.Am fost,am vazut,am gustat ,am ametit si va arat si voua.O multime de standuri frumoase, oameni amabili , produse de dorit. Pare ca azi,(nu stiu ce a fost ieri) cuvantul de ordine au fost trufele si vinul. Degustari aproape peste tot, greu de rezistat. Somelierii au fost la mare cautare.Sabratul sampaniei atrage pe toata lumea.Dupa pranz au inceput demonstratiile culinare ,printre care si prietenul nostru Radu Popovici ,dar asta veti vedea mai incolo.
Primul stand a fost cel al unei patiserii arabesti cu niste dulciuri care aveau un aer grozav.Patiserul lor,Airam,parca il chema,sper sa nu gresesc,a facut o demonstrratie spectaculoasa,vedeti mai jos,de a face halva de branza (halawajiben,nu stiu daca asa se scrie,asa ca sorry,daca am gresit) care este specifica unui singur oras din Siria,numit Hama .





 Aici a inceput Airam sa faca dulcele : apa,apa de flori,gris.se fierbe la foc mare si se amesteca continuu.
 Se adauga branza,(mozzarella a pus el) si se amesca in continuare pana ce branza se topeste

 Dupa care,se unge o tava mare,specifica cu unt clerificat si sirop de zahar,miere si flori
 si se pune aluatul din gris
 Incep acum o multime de operatii strech and fold pana se acopera tava

 dupa care incepe sa intinda aluatul peste tava
 il scutura ca pe cearceaf,pana se creeaza un strat de aer dedesupt,care impinge aluatul in afara
 se presara cu fistic tocat
dupa care incepe o impaturire aleatoare
 se taie cu cutitul

 si se serveste alaturi de sirop de zahar,miere si apa de flori.Se mananca rupand cu mana,sau taind cu cutitul. Zice ca dupa ce sta la rece,a doua zi este si mai gustoasa.
Acuma sa vedeti restul standurilor,nu am sa vi le arat pe toate ci pe cele demne de remarcat iar la sfarsit am sa va arat demonstratiile culinare ale lui David Contant si Radu Popovici

 Mezeluri si branzeturi romanesti




 Cacao si ciocolata belgiana


 Brandy-uri si vin de xerxes spaniole,de cea mai buna calitate.Marturisesc ca am gustat un degetar

 Uleiuri cu trufe si diferite paste cu trufe : cu masline,cu sparanghel,cu anghinare,cu usturoi,etc






Icre negre,rosii (unele la pret bun) si piei de sturioni tabacite .Mi-ar place asa o poseta.
 Supe baze pentru mancaruri

Uleiuri,oteturi si caviar de ulei de masline,adica capsule cu ulei de masline,pentru decorare-prezentare


Cafele ,ciocolate si carti armenesti


 Vinuri,vinuri,vinuri....
Decoratiuni







Dulceturi de tot felul,.miere si produse apicole felurite
 Saruri provensale
Branzeturi romanesti

si iarasi trufe.....
In sfarsit incep prezentarile gastronomice

Paella cu fructe de mare
David Contant a gatit supa de dovleac cu sampanie si trufe si coji de oua umplute cu 3 feluri de umpluturi,folosind la ele tot sampania, uleiul cu trufe si trufele.Eu am gustat oul umplut cu mamaliga cu sampanie si trufe.Mi-a placut grozav.Nici nu stiai ce mananci.
A venit si momentul lui Radu Popovici (aici cu David Contant)
 Radu a gatit intai un risotto cu sampanie (se vede sticla sabrata alaturi) si ulei de trufe,alaturi de piept de pui marinat in dulce-de-iute

 Bun,bun !

In incheiere a gatit gnocchi cu sos de galbiori si smantana si binenteles trufe.


In timp ce Radu incepea al doilea fel,a aparut si unul din participantii la MasterChef ,Sissoko  si a facut  Moelleux au chocolat . Mainile ii tremurau tot ca in concurs,dar i-a iesit.A servit-o cu trufe si inghetata de vanilie alaturi.Din audienta l-a sustinut Mimi,finalista din show.
Una peste alta,cu micile sincope in organizare, cred,sper,ca targul sa fi fost o reusita.