Salonul De "delicateturi"
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Primul stand a fost cel al unei patiserii arabesti cu niste dulciuri care aveau un aer grozav.Patiserul lor,Airam,parca il chema,sper sa nu gresesc,a facut o demonstrratie spectaculoasa,vedeti mai jos,de a face halva de branza (halawajiben,nu stiu daca asa se scrie,asa ca sorry,daca am gresit) care este specifica unui singur oras din Siria,numit Hama .
Se adauga branza,(mozzarella a pus el) si se amesca in continuare pana ce branza se topeste
Dupa care,se unge o tava mare,specifica cu unt clerificat si sirop de zahar,miere si flori
si se pune aluatul din gris
Incep acum o multime de operatii strech and fold pana se acopera tava
dupa care incepe sa intinda aluatul peste tava
se presara cu fistic tocat
dupa care incepe o impaturire aleatoare
se taie cu cutitul
Acuma sa vedeti restul standurilor,nu am sa vi le arat pe toate ci pe cele demne de remarcat iar la sfarsit am sa va arat demonstratiile culinare ale lui David Contant si Radu Popovici
Mezeluri si branzeturi romanesti
Icre negre,rosii (unele la pret bun) si piei de sturioni tabacite .Mi-ar place asa o poseta.
Supe baze pentru mancaruri
Uleiuri,oteturi si caviar de ulei de masline,adica capsule cu ulei de masline,pentru decorare-prezentare
Cafele ,ciocolate si carti armenesti
Vinuri,vinuri,vinuri....
Decoratiuni
Dulceturi de tot felul,.miere si produse apicole felurite
Saruri provensale
Branzeturi romanesti
si iarasi trufe.....
In sfarsit incep prezentarile gastronomice
Paella cu fructe de mare
David Contant a gatit supa de dovleac cu sampanie si trufe si coji de oua umplute cu 3 feluri de umpluturi,folosind la ele tot sampania, uleiul cu trufe si trufele.Eu am gustat oul umplut cu mamaliga cu sampanie si trufe.Mi-a placut grozav.Nici nu stiai ce mananci.
A venit si momentul lui Radu Popovici (aici cu David Contant)
Radu a gatit intai un risotto cu sampanie (se vede sticla sabrata alaturi) si ulei de trufe,alaturi de piept de pui marinat in dulce-de-iute
Bun,bun !
In incheiere a gatit gnocchi cu sos de galbiori si smantana si binenteles trufe.
In timp ce Radu incepea al doilea fel,a aparut si unul din participantii la MasterChef ,Sissoko si a facut Moelleux au chocolat . Mainile ii tremurau tot ca in concurs,dar i-a iesit.A servit-o cu trufe si inghetata de vanilie alaturi.Din audienta l-a sustinut Mimi,finalista din show.
Una peste alta,cu micile sincope in organizare, cred,sper,ca targul sa fi fost o reusita.