contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salau La Gratar Cu Salsa Picanta De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu aere simandicoase, dar extrem de simplu si absolut minunat!


Ieri am fost in piata la Obor (what a magical, extraordinary place - nu mai fusesem de vreo 3 ani si eram ca un copil in magazinul de jucarii, dar o sa va povestesc mai multe intr-un post separat).
Anyway - mi-am cuparatat din zona de peste, 2 salai, pe care tanti draguta de acolo a fost de acord sa mi-i si curete (perfect, pentru ca mie mi-e frica sa curat peste)
Asa ca odata ajunsi acasa, nu a trebuit decat sa-i spal bine, sa-i crestez pe amandoua partile usor cu cutitul si sa-i frec pe dinafara cu sare, piper si ulei de masline. Inauntru le-am indesat cateva felii subtiri de lamaie, frunze de patrunjel si o bucatica de unt.


I-am facut pe gratarul tavei de la Ikea (daca nu aveti inca, sa stiti ca e o investitie foarte buna)
S-au rumenit la cuptor, la 180 grade - 8 minute pe o parte si inca 8 pe celalta parte.


In timpul asta, am pregatit salsa de rosii: in 2 linguri de ulei de masline am calit 3 fire de usturoi verde. Dupa 2-3 minute am adaugat vreo 400g de rosii cherry taiate in jumatate, sare piper, si fulgi de ardei iute. Le-am lasat 5 minute sa se imbibe cu arome si, la sfarsit, am mai adaugat si frunzele de la jumatate de legatura de patrunjel.


Asta a fost tot - cina light & healthy in 20 de minute!


Si zau ca a fost delicios! Uitati dovada :))


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com