contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salau Cu Orez Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Astazi nu am avut prea mult timp de gatit,dar totusi am pregatit d'ale gurii,pentru ca trebuia sa-l servesc cu ceva pe domnul dragut care mesteruia la noua mea bicicleta.Si pentru ca domnul dragut este sotul meu,si iubeste pestele si tot ce înoata sub apa,si este comestibil bineînteles,a primit filé de salau cu orez si legume.În 25 de minute ne-am asezat la masa :D

 

  • 4 fileuri de salau
  • 2 dovlecei,feliati grob
  • 1 ardei gras rosu,tocat grob
  • 2 morcoviori,taiat bastonase groabe
  • 3 fire de ceapa verde,taiata rondele
  • frunze de busuioc,rupte cu degetele
  • sare de mare
  • herbes de provence
  • piper
  • ulei de masline
  • zeama de lamîie
Am pus orezul la fiert.Legumele si frunzele de busuioc,le-am "tras" 3-4 minute în putin ulei de masline,atît cît sa sa ramîna înca crocante,si le-am condimentat.Le-am amestecat cu orezul fiert.Am acoperit vasul si m-am ocupat de salau.Pentru ca fileurile au fost prea lungi si nu încapeau în tigaia în care doream sa le prajesc,le-am taiat în jumatate.Le-am condimentat cu sare,herbes de provence,piper,le-am stropit cu putin suc de lamîie si le-am prajit cîte 2-3 minute pe fiecare parte în ulei de masline.Partile de la jumatate înspre coada se fac mai repede,fiind mai subtirele.Salaul este un peste fin,nu-l prajiti prea mult.Ar fi pacat sa-i "uscati" delicatetea.
Ma laud si cu noua mea bicicleta :P
Iar asta e vremea care mi-a întrerupt turul prin oras!
Totusi am facut deja vreo 6 kilometri.
Nu se vede,dar se-aude! :D

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com