Salate De Fructe – Desert
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
DESERT
SALATA DE FRUCTE
Salata de portocale , mere cu frisca
Ingrediente pentru salata de portocale si mere
- 2 portocale (500—600 g),
- 3 mere (300—400 g),
- 150 g zahar, 50 ml rom,
- 1/4 kg frisca cu sau fara gelatina, batuta si îndulcita (v. „Frisca“).
Prepararea salatei de fructe
Portocalele se curata de coaja, se desfac în felii, iar acestea se taie în bucati de ~2 cm. Merele, curatate de coaja, se taie în sferturi; li se scoate cotorul si, apoi, se taie în felii de 1 cm (pe grosime). Toate se asaza într-un castron.
Zaharul se dizolva în 100 ml apa intr-un, apoi se lasa sa fiarba 2—3 clocote. Dupa ce siropul s-a racit, se adauga romul, se toarna peste fructe si se amesteca. Salata de fructe se pune in cupe de sticla, cu sau fara picior, sau în farfurii de compot (dupa numarul persoanelor) si se orneaza cu frisca, for-mînd cîte o rozeta mare (cu spritul) pe fiecare portie. Se serveste, dupa ce a stat 2—3 ore în frigider.